KoeFilmt

KoeFilmt is het tweede luik van de KoeBar en toont kortfilms of videofragmenten met een alternatievere invalshoek, visuele kwaliteiten of verruimende opvattingen.

___________________________________________________________________________________________________________________________________
Met koefilmt willen we over de grenzen van de architectuur kijken. Want, net zoals fotografie, boeit ook het bewegend beeld menig architect. Iedere maand vertonen we een selectie kort- (tot heel korte) films. De keuze voor kortfilms kwam er niet zomaar. Het genre is stilaan aan een opmars bezig. Zich porfilerend als een type op zich stapt het uit de schaduw van z’n grote broer. Niet gelimiteerd door zijn lengte maar net geprivilegieerd. Kortfilms bieden de cineast de mogelijkheid om anders te werk te gaan. Hij kan meer inzoomen op details, kleinere objecten of anekdotes onderzoeken en daarnaast toch heel universeel zijn. Elk aspect van de cinema wordt uitgepuurd, iedere minuut volledig onderzocht. Misschien daarom dat een ‘korte’ 10 minuten soms meer beklijft dan een 2-uur durende film. Kom dat zien!
_____________________________________________________________________________________________

poster blade runner

_____________________________________________________________________________________________

Advertisements