AFFR 2011: Mission Statements & the African Metropolis‏

Van 6 t/m 9 oktober a.s. vindt in filmtheater LantarenVenster het Architectuur Film Festival Rotterdam plaats. AFFR is het grootste architectuur film festival ter wereld met meer dan 100 spraakmakende films, premières en debatten over stad en architectuur.

Op zaterdag 8 oktober om 15u45 gaat op het AFFR de documentaire Mission Statements – the architecture of Dutch diplomacy van Jord den Hollander in première.

In 1991 startte het Ministerie van Buitenlandse Zaken een omvangrijk project voor de bouw van een reeks nieuwe ambassades. De promotie van Nederlandse architectuur in het buitenland stond daarbij voorop. Twintig jaar later wordt in de film Mission Statements een bezoek gebracht aan vier van de meest spraakmakende nieuwe ambassades. Is de culturele missie geslaagd? De film Mission Statements is een onthullend relaas over het culturele aspect in de internationale diplomatie en toont de soms hilarische misverstanden die daar uit voortkomen. Mission Statements is daarmee een ongewoon portret over de Nederlandse identiteit. Meer informatie op: AFFR: première Mission Statements

Op zondag 9 oktober van 14.00 tot 15.30 vindt het debat The African Metropolis plaats. Europese en Afrikaanse filmmakers gaan met Hilde Heynen (hoogleraar Architectuur Theorie KU Leuven) in discussie over hun focus op recente ontwikkelingen in Afrikaanse stad: AFFR: The African Metropolis
Voor het volledige programma en de reservering van kaartjes voor première, debat en de vele overige films en events: www.affr.nl.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s