vrij 08.10 | Junior Doctorandi Symposium


Nu vrijdag 8 oktober organiseren de doctorandi in theorie en geschiedenis het eerste Junior Symposium en dit rond de problematiek van ‘het model’ en de kennisoverdracht in de architectuur en stedenbouw. Een thema dat dus erg dicht bij onze dagelijkse bezigheden aanleunt.

Het Junior Symposium is een initiatief van de doctorandi in theorie en geschiedenis van de vakgroep architectuur en stedenbouw en bouwt verder op hun meer informele vergaderingen betreffende hun lopende onderzoek.

Het beoogt een sociaal en intellectueel doel: een forum bieden voor communicatie over lopend onderzoek binnen de bredere omgeving van de vakgroep, maar ook de mogelijkheid tot debat scheppen over wat ons aanbelangt en wat ons hoort aan te belangen.

Concreet is het de bedoeling om op één dag alle geïnteresseerden uit de vakgroep samen te brengen, eventueel ook masterstudenten en genodigde externe referenten, voor een debat rond een problematiek die raakt aan meerdere lopende onderzoeken.

Doctorandi en andere vakgroepleden nemen er met een zestal beknopte papers stelling in ten opzichte van het gelegenheidsonderwerp, telkens vanuit hun onderzoeks-/ontwerppositie.

Tijdens het eerste Junior Symposium, dat voor de gelegenheid onder het peterschap staat van dr. Maarten Van Den Driessche, willen we een kwestie aan de orde stellen die van fundamenteel belang is voor onze universitaire situatie: de kennisoverdracht in de architectuur en stedenbouw.
We focussen hierbij in het bijzonder op de problematiek van ‘het model’.

(aanvang om 13u30, einde omstreeks 18u, Plateauzaal)

download het volledige programma

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s