din 11.05 | Architectuuronderwijs!

Dinsdag 11 mei organiseert de Koe een avond helemaal gekaderd in het teken van architectuuronderwijs. Het nieuwe koeboekje, een klepper met meer dan 160 pagina’s kritische teksten over architectuuronderwijs, met onder meer het verslag van de studentenenquête, bijdrages van Christophe Van Gerrewey en Maarten Van Den Driessche en uiteraard jullie projecten, wordt voor het eerst aan de ogen van het publiek tentoongesteld en te koop aangeboden. Ook het langverwachte boekje van de Jokerweek zal die avond voor het eerst te koop zijn.

Later op de avond vindt een debat met de vakgroep plaats, ingeleid door een presentatie van de studentenenquête door de Koe en een presentatie van de enquête die onder de alumni verspreid werd door de vakgroep. De panelleden zijn Bart Verschaffel, Rika de Vos, Johan Lagae, Kersten Geers, Pieter Uyttenhove en Arnold Janssens. In het debat legt de koe een aantal stellingen voor aan de vakgroep, die vetrekken vanuit een concreet fenomeen aan de opleiding en een open vraag formuleren naar ideeën om hier op in te grijpen. Zo bijvoorbeeld: “Gegeven de explosie van het studentenaantal in het eerste jaar door het wegvallen van het toelatingsexamen, wat is de rol van een eerste jaar architectuurontwerp?” Na de interventies van het panel worden reacties uit het publiek verwacht. Vòòr de aanvang van het debat zullen de uitgeschreven versies van de verslagen van de studentenenquête door de Koe en de vakgroep ter beschikking gesteld worden, alsook het lijvige document met alle resultaten van de studentenenquête.

Vanaf 18u00 in de Hongaarse en Majolica Zaal. Aanwezig zijn is de boodschap, dit is het moment om in rechtstreeks debat te gaan met de vakgroep over het onderwijs dat we dagelijks krijgen voorgeschoteld!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.