VAS evaluatie. De laatste dagen…

VAS-evaluatie
Studentenbevraging Architectuuronderwijs
een organisatie van de loeiende koe

De laatste dagen van de studentenbevraging gaan nu in! Nog tot zaterdag 30 januari kan je deze enquête invullen via de link die je vindt via webmail of minerva op de infosites van bachelor en master in de ingenieurswetenschappen: architectuur. Dank aan iets meer dan de helft van de studenten die de bevraging reeds hebben ingevuld, jullie maken mee het verschil! Aan de anderen: vul nu in en verkondig je mening! Het duurt niet lang, is de ideale pauze en je maakt kans op boekenprijzen! Veel succes nog met de laatste examens!

Waarom invullen?

0. Grote participatie kan en zal de opleiding Architectuur aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw van de Universiteit Gent grondig door elkaar schudden, omdat…

1. Deze enquête is geen onderwijsevaluatie. Anders dan bij de onderwijsevaluaties, georganiseerd door de Universiteit Gent en peilend naar onvredes en klachten binnen één bepaald vak, wordt in deze enquête, georganiseerd door de loeiende koe, de werking van een hele richting geëvalueerd.

2. De resultaten van de enquête vormen een belangrijk document voor de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw als middel om te luisteren naar een volledige populatie architectuurstudenten, en de opleiding aan hun noden, wensen en onvredes aan te passen.

3. De resultaten uit de enquête vormen de stem van de studenten architectuur aan de Universiteit Gent, wanneer de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw van de Universiteit Gent in 2010 “Visitatie” heeft, een evaluatie van de opleiding door het Vlaams Ministerie van Onderwijs. Een inspectiegroep komt – net als in de architectuurscholen van Brussel en Leuven – drie dagen lang kijken en luisteren en stelt een kritisch rapport op waarbij deze architectuurscholen zowel afzonderlijk als vergelijkend geëvalueerd worden.

4. De enquête vormt de basis voor het nieuwe KoeBoekje met als thema Architectuuronderwijs, waarin naast een resem kritisch reflecterende en utopisch vooruitziende teksten, de resultaten van de enquete zullen verwerkt en gepresenteerd worden.

5. Deelnemers aan de enquête maken kans op prijzen. Zowel de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw als de loeiende koe schenken boeken weg!

De enquête wordt afgesloten aan het einde van de examenperiode, op zaterdag 30 januari 2010.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.