City Visions Europe

cityvisionseurope

Op initiatief van het Berlage Institute – Centre for Architectural Research & Development ging op 23 april een Europees uitwisselingsprogramma van start, dat focust op de ontwikkeling van de middelgrote Europese stad. Het project, City Visions Europe, opgezet in samenwerking met arc en rêve – centre d’architecture (Bordeaux), het Centre for Central European Architecture (Praag), MMMechelen en het Vlaams Architectuurinstituut, daagt architecten, politici, experten en burgers uit mee na te denken over de toekomst van de Europese stad.

Met als studieterrein de middelgrote Europese steden Bordeaux (FR), Kosice (SK), Mechelen (BE) en Plzen (CZ), biedt dit project het kader voor de ontwikkeling van speculatieve architecturale projecten. Acht Europese architectuurbureaus formuleren via prospectief ontwerp een antwoord op de concrete ruimtelijke en architecturale opgaven van twee van de deelnemende steden. De resultaten vormen aanleiding voor debat over de evolutie van deze steden, en voor de Europese stad in het algemeen.

De geselecteerde bureaus zijn l’AUC (Parijs, FR), Berger&Berger (Parijs, FR), GGNA (Bratislava, SK), Jan De Vylder architecten (Gent, BE), Office KGDVS (Brussel, BE), Raumbureau (Zürich, CH), RKAW (Praag, CZ) en zerozero+totalstudio (Presov, SK).

Tijdens een reeks van seminaries, lezingen, workshops en tentoonstellingen in samenwerking met lokale overheden en internationale experten, worden het werk en de visies van de geselecteerde architecten aan het publiek van de vier steden voorgesteld.

De tentoonstelling “Herkomst en Toekomst van de Europese Stad” vindt plaats van 25 april tot 21 juni, in een in onbruik geraakte voetgangerstunnel onder het stationsplein. Er zijn in juni nog twee debatten: op donderdag 4 juni over “Wonen in de Stad” en op donderdag 18 juni over “Stad en Publieke Ruimte”.

Curatoren van het project “City Visions Europe” zijn Joachim Declerck (Director of the Centre for Architectural Research and Development, Berlage Institute) en Martino Tattara (Visiting Guest Tutor in the second-year Postgraduate Research Program at the Berlage Institute)

Meer informatie ophttp://www.cityvisionseurope.eu/

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.