do 30.04 KoeRator | OASE_25 Years of Critical Reflection on Architecture (14-18h La Cambre, BXL)

oase-75-a1_22

In september 2008 vierde OASE, tijdschrift voor Architectuur zijn 25-jarig bestaan. OASE deed dat in stijl, met een speciaal jubileumnummer, een lezing van architectuurhistorica Beatriz Colomina (Princeton University), een debat onder leiding van Christine de Baan, met Lara Schrijver, Maarten Delbeke, Gerard van Zeijl en Dirk van den Heuvel en een tentoonstelling met een overzicht van alle nummers van OASE die te zien was in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).

Deze tentoonstelling is sindsdien op reis. Na te zijn getoond in Helsinki en Berlijn, en vooraleer door te reizen naar London, Parijs, Wenen, en Yale, is de tentoonstelling van 20 maart tot 30 april 2009 in Brussel te zien in de architectuurschool La Cambre.

Naar aanleiding van de tentoonstelling wordt op donderdag 30 april door OASE in samenwerking met La Cambre een rondetafel georganiseerd waarin met studenten van diverse architectuurscholen in België zal worden gedebatteerd over de rol en betekenis van tijdschriften in een architectuuropleiding. Als afsluiting van het programma zal Hélène Jannière een publieke lezing houden over het belang van tijdschriften vanuit het perspectief van de onderzoeker/historicus.

De loeiende koe doet een interventie op het rondetafelgesprek over de rol die de loeiende koe en specifiek het koeboekje vervuld in onze opleiding en op welke manier het medium van een koeboekje kan ingezet worden om de gaten in het curriculum in te vullen.

Voor OASE schrijven van onze vakgroep onder andere Johan Lagae, Bart Verschaffel, Kersten Geers, Tijl Vanmeirhaeghe, Maarten Van Den Driessche, Wouter Davidts, Christophe van Gerrewey, Pieter Uyttenhove en Guy Chatel

http://www.oase.archined.nl/index2.html ;
http://www.lacambre-archi.be/ ;
http://www.naipublishers.nl/oase/index.html ;

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.